mandag 1. oktober 2012

Quinoa med ovnsbakte grønnsaker

Fargerikt fellesskap! Her kommer de friske, spennende grønnsakene fra det lokale torget til sin fulle rett, eller de slappe, dvaske og triste røttene du har hatt liggende i kjøleskapet alt for lenge. Alt blir jo bedre når det ovnsbakes. Her bruker du det har lyst på eller har tilgjengelig. Anything goes. Servert med quinoa, hvitløkssautert grønnkål og et dryss valnøtter, blir det hele komplett. God kjøttfri mandag!

Oppskrift til to 
 • 1 kopp quinoa
 • 1 avlang rødbete eller 2 runde
 • 2 gulrøtter
 • 1 pastinakk
 • 1 nepe
 • Stor neve grønnkål
 • 2 hvitløksfedd
 • Grovt salt, gjerne himmalaya
 • Rapsolje til steking

Kok en kopp quinoa i to kopper vann. Tilsett litt salt eller gjerne en buljongterning. La småkoke under lokk til alt vannet har kokt inn. I mellomtiden kutter du grønnsakene i små biter og tynne skiver og har over i en ildfast form. Ha over litt rapsolje og grovt salt og bak i ovnen på 200 grader i 20-30 minutter. Når grønnsakene er ferdige, kan du vende inn litt agavesirup for en ekstra søtlig og kjempegod smak.
Riv av bladene på grønnkålen (stilken skal ikke brukes), skyll den godt og kutt i mindre biter. Varm olje i en stekepanne og fres to raspede hvitløksfedd før du har over grønnkålen og lar det surre til den faller sammen. Strø over litt salt. Ha på tallerken med quinoa og ovnsbakte grønnsaker. Dryss over hakkede valnøtter for litt ekstra crunch.
4 kommentarer:

 1. ÅH, jeg ble GLAD av dette bildet! Eeeelsker ovsstekte grønnsaker! Og med quinoa og grønnkål- heaven!!
  Jeg ovnsstekte blomkål i dag, som "biffer", hihi :) De beste og enkleste biffene jeg vet om (postet forresten oppskriften hos NOah her: http://www.dyrsrettigheter.no/oppskrifter/lunsj-og-middag/blomkal-biffer/ ). Blomkål blir helt sykt godt etter en stund i ovnen.
  God kjøttfri (everyday) mandag til deg også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, Ragnhild! :D Dette var utrolig godt og passet perfekt sammen. Jeg tenkte faktisk når jeg lagde det at "dette er skikkelig Ragnhild-mat" :P Åja, ovnsbakt blomkål er FANTASTISK! Gjerne marinert i gode kryddere. Må prøve meg på biffene dine en gang.

   Slett
 2. Å hallo. Nå vet jeg hva jeg skal lage til middag i kveld.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...