fredag 5. oktober 2012

Hvitløkssmør med timian og sitron (og hvitløksbaguetter!)

Dette er en av de ferdiglagde hjemmelagde. Det hørtes kanskje ikke så logisk ut, men det er rett og slett en kombinasjon. Du kan såklart lage smøret selv (se framgangsmåte her), men det funker helt fint å bare trikse til det butikkjøpte smøret. Hvitløkssmøret er kjempegodt på alle typer rista brød, crostini, på nykokte poteter eller andre steder du ville brukt hvitløkssmør. Jeg har til og med hatt det på ristede hveteboller. Aller best blir det kanskje i hvitløksbaguetter. Bak selv, eller kjøp halvstekte.

Hvitløkssmør med sitron og timian
  • 1 pakke vegansk smør (Alpro/Nutana)
  • 1 kinesisk hvitløk eller tre fedd
  • 1 ts sitronsaft
  • Lite dryss himalayasalt
  • God neve friske urter, f.eks timian, salvie, rosmarin, persille osv.

Hakk hvitløken i mindre biter og ha i en kjøkkenmaskin/minihakker med urtene. Kjør til det blir helt finhakket. Ha så i smør, sitron og salt og kjør på nytt til alt er blandet. Obs! Bruker du timian, bør du enten ta vekk litt av stilken eller hakke det godt opp før du har i de andre ingrediensene. Timian har en grov stilk som ikke vil hakkes like godt opp om du har i urtene til slutt. Hvitløkssmøret holder seg lenge i kjøleskap. Ha det over i en lufttett boks eller i tilbake i smørpakken.

Kjempegodt i hvitløksbaguetter! Bruk halvstekte, eller bak selv. Skjer skiver i baguetten (men ikke helt igjennom) og smør på en god klatt med hvitløkssmør mellom hver skive. Stek de ferdig i ovnen. Kjempegodt som tilbehør til suppe, lasagne og gryteretter.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...