mandag 22. april 2013

Sunn Snickers-shake!

Denne tittelen fortjener et aldri så lite utropstegn, for det er ikke så ofte at sunt og syndig kan gå hånd i hånd. Nok kryptiske forklaringer, dette er rett og slett en kjempegod dessert-shake, eller smoothie om du vil, som ikke inneholder et eneste gram tilsatt sukker. Og best av alt; den smaker ikke litt sunt engang! Nyt en kjempegod shake med god samvittighet. Jeg lagden den for første gang i går kveld, men rakk ikke engang å ta bilde av den før hele var konsumert. Noe sier meg at denne blir et hyppig innslag på frokostfronten fremover. Lyst på andre sunne shaker? Prøv jordbærmilkshake, bjørnebærsmoothie eller blåbærsjokoshake.

Til et stort glass
 • 1-2 godt modne bananer, gjerne økologiske og fryste
 • 1 stor ss peanøttsmør
 • 1 ss rått kakaopulver
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • Ett glass plantemelk
 • Evnt litt agavesirup

Kjør alle ingrediensene i en blender til en glatt og kremet masse. Juster evnt med mer eller mindre melk. Bruker du godt modne og økologiske bananaer, trenger du ikke søtning, men smak deg gjerne fram med litt agavesirup. Frosne bananer gir en kjempegod milkshake, men er ikke nødvendig.  Tilsett gjerne også kokosolje og hampfrø eller andre sunne godsaker om du ønsker. 

8 kommentarer:

 1. Høres utrolig godt ut! Denne må jeg lage til meg og min søster snart :)

  SvarSlett
 2. Nam!!! Er det ikke bare det beste av alt når sunn mat er GOD mat?!?! Elsker det jeg!

  SvarSlett
 3. Hvis det skal være en "snickers" shake så dropp/bytt vekk bananen, evt reduser til en halv banan. Den dominerte smaken altfor mye.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Magnus. Jeg synes bananen gjør seg godt i denne, og det er også den som står for den kremete og søte basen til shaken. Det selvfølgelig også litt ann på bananen, men i bunn og grunn er det jo smak og behag :) Takk for innspill.

   Slett
 4. Den høres kjempegod ut! Men hva er plantemelk? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du :) Plantemelk er laget på ingredienser fra planteriket, sånn som havre, mandler, ris, soya e.l. Det ligner ikke helt på ku-melk, men er en sunn og smakfull erstatter. Butikkene har som regel et greit utvalg, eller du kan lage selv.

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...