tirsdag 21. mai 2013

Nye påleggsfavoritter

Jeg har omsider fått prøvd ut de nye ostene fra Jeezini og det har medført at jeg utelukkende har spist brødskiver i tre dager. I kidd you not. Men med så godt pålegg er det  vanskelig å la være. Ostene kommer i mange smaksvarianter. Jeg prøvde pikant, mexicana og den med oliven, men hadde jeg måttet betale for de selv, så hadde det nok bare blitt én (takk mamma!) Alle tre var kjempegode på smak og ligner på taffelost i konsistens. Litt mer gummiaktig enn vanlig gulost, men det gjør ingen ting. Disse edlle skivene kunne lurt hvem som helst!

Når var sist en veganer kunne spise nystekt brød med smør og gulost? Praise the lord! Eller i hvert fall produsenten Vegourmet. Du får kjøpt ostene hos Veganlife og i utvalgte helsekostbutikker. Prisene varierer fra 37 - 58 kroner. Ikke den snilleste prisen, men pakkene er store og osteskivene mange. Og det er garantert verdt det når du ikke har spist skikkelig ost på noen år (de sure, veganske tåfisostene er søppel).

Ostene smaker nydelig sammen med vegansk pesto og ajvar - en sterk, makedonsk chili- og paprikadipp med aubergine fra Mama's som jeg fant i en tyrkisk importbutikk. Jeg har blitt helt hekta og spist opp et helt glass bare som pålegg. Smakene er uslåelige sammen. Pestoen lager du enkelt selv av frisk basilikum med litt olivenolje, hvitløk og havsalt. Jeg brukt Pesto alla Genovese fra La Favorita Live som er uten parmesan og selges i glass på en kilo(!) på bl.a Smart Club.

24 kommentarer:

 1. Den osten er såå yum!:D Og så gode de skivene ser ut :) Ajvar virker ganske lovende ut, det må jeg nok prøve,om jeg finner det selvfølgelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje ikke så lett å få tak i der du bor, men du kan jo prøve å lage selv? :)

   Slett
  2. Skal spørre noen som bor sørpå om å kjøpe til meg, husker du hva den butikken het, evt adresse? :)

   Slett
 2. Jeg er avhengig av Ajvar. Mmmm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri hørt om det før. Plukka bare med meg et glass da jeg så den var vegansk :P Hva bruker du det til? Det var jo kjempegodt. Jeg må ut å kjøpe mer :D

   Slett
  2. Ajvar er helt topp! Du kan bruke den som f.eks pizzasaus, tilsetting i tomatsuppe/saus, dip, pålegg etc. SOm fyll i lefse sammen m fallfel.

   Slett
  3. Så lurt! Må kjøpe meg et glass til, her forsvant det fort :P

   Slett
 3. Herlig! Jeg kjøpte noen pakker Jeezini fra Veganlifes stand på Oslo vegetarfestival, og likte den som heter klassisk/pikant veldig godt. Er spent på om "mexicana" faller i like god smak. Og takk for tipset om avjar - jeg skal herved raide min lokale asiasjappe snarest mulig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes pikant og mexicana var ganske like på smak. Alle er jo kjempegode uasett, så det er vel bare smak og behag, og kanskje også hva du skal ha det til. Hehe, lykke til på jakten ;) Ikke sikkert de har det i asiasjappene da, det er jo ikke asiatisk.

   Slett
 4. Nam! Jeg spiste Jeezini blue med spinatpesto, helt utrolig godt. Sendte inn ny bestilling til Veganlife.no nå i dag, gleder meg til det kommer mer :D Og nydelige bilder forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har jeg ikke fått prøvd enda. Var den god? Så litt ut som nøkkelost da jeg så på den :P Jeg trodde ikke de hadde på .no enda, men da skal jeg søren meg legge innn en STOR bestilling. Der er det jo mye billigere. Takk for det, Bente! Ser jo at naturlig lys er mye finere enn blitz ;)

   Slett
 5. Ååå det så godt! Fristende bilder altså :) Min favorit er den med urter, men alle er egentlig veldig gode (bortsett fra den med chilli, blir litt sterk). Anbefaler å lage ostesmørbrød med dem, kjempegodt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, du! :) Den med urter så jeg ikke i butikken. Får prøve den neste gang. Jeg liker det jo litt sterkt da, derav ajvar, men greit med noe litt nøytralt også. Nam, ostesmørbrød! Men den smelter vel ikke?

   Slett
 6. Jeg trudde ost var noe jeg kom til å savne enormt når jeg ble veganer (før pleide jeg spise ostesmørbrød hver dag i perioder, med minst ni sneier, ja seriøst!), men det har egentlig gått helt fint, og selv når jeg var lakto-vegetarianer, var det ofte jeg syns tanken på å spise ost var mer kvelmende enn om jeg skulle spist kjøtt. Likevel, det hadde faktisk ikke gjort noe å få smakt en ordentlig, vegansk ost for en gangs skyld... Tror jeg skal skrive dette ned bak øret til jeg kommer hjem til foreldrene mine :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er faktisk helt enig med deg, det har gått overraskende greit uten ost, selv om det hadde vært fint med en god pizzaost. Denne bør du prøve uansett. Ikke hver dag man trenger å dytte innpå med deg, for den er ganske dyr. Men sånn innimellom er det greit å unne seg :)

   Slett
 7. Det der såg kjempegodt ut! Jeg lurer på om du vet om Hege/undulin.blogspot har en ny blogg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Nei, hun har desverre lagt opp.

   Slett
 8. Så på ingrediensene til Jeezini, og det stod "Vegetabilsk olje" (hele 23%).. Det gjør meg veldig skeptisk når det ikke står hva slags olje det er, for hvis det er palmeolje er det absolutt ikke bra, verken for kroppen eller regnskogen :(!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg. Palmeolje burde unngås for enhver pris, så det er utrolig kjipt at det finnes i nesten alt. Men jeg kjøpte meg fire pakker Jeezini her forleden, og bakpå samtlige stod det "Fri for palmeolje" ;) Så hurra for Jeezini atter en gang! Mulig dette er noe som har kommet i senere tid.

   Slett
 9. Bra innlegg! Har ikke smakt noen av disse (nettopp derfor jeg synes innlegget er bra!) :D

  Takker spesielt for tips om vegansk pesto og ajvar - en sterk, makedonsk chili- og paprikadipp med aubergine fra Mama's som du fant i en tyrkisk importbutikk. Den skal jeg sjekke ut i mine lokale "utenlandske" butikker.

  Spiste forresten et vegetarisk pålegg for mange år siden, det har gått ut av produksjon for like mange år siden ;), det inneholdt gulrot, persillerot - og det må jo ha vært andre ingredienser, men jeg husker rett og slett ikke. I hvert fall var det mitt yndlingspålegg, kanskje fra Helios..., men jeg husker ikke.

  Har du, eller kanskje noen andre minner om dette gode vegetariske pålegget?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne. Takk for kommentar og så hyggelig å høre at du har funnet noe nytt.
   Jeg elsker å gå rundt i ulike matbutikker og plukke med meg ting jeg ikke har prøvd før. Som regel finner jeg noe nytt og spennende, andre ganger er jeg ikke fullt så heldig :P

   Jeg kjøpte et pålegg på Den Gode Jord for en stund siden som kanskje ligner litt på det du beskriver. Det var en paté av mandler og gulrot (og masse annet) i en liten hermetikkboks med plastlokk. Jeg husker ikke hva den het eller hvem som produserer den, men du kan jo kanskje kontakte butikken og høre? :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...