mandag 24. juni 2013

Theas bokhvetepannekaker med tre ingredienser (glutenfrie)

Disse pannekakene er et lite mirakel; de smelles sammen på ett minutt, og inneholder bare tre, sunne ingredienser. De er sukkerfrie, melkefrie, glutenfrie, nøttefrie og kan gjøres soyafrie. De holder deg mett lenge og passer like godt til både salt og søt topping. Hva med sunne dessertlapper med frukt eller sjokolade og nøtter?

Jeg har sett at mange veganere sliter med å få til vafler og pannekaker og styrer på med ekle eggerstatninger og slimete linfrø. Her er det banan som er helten, og som gir tykke, søte og gode pannekaker eller lapper som henger godt sammen. Bokhvete er naturlig glutenfritt og mineralrikt. Det var på besøk hos min fine venninne Thea at jeg fikk servert disse godbitene. Jeg våknet til nytraktet kaffe og duften av nystekte pannekaker. Nå lager jeg de så ofte jeg kan, både til frokost og mellommåltid. Favoritten er med et tynt lag tahini eller nøttesmør og friske grønnsaker som salat, agurk, spirer og paprika.


Til seks lapper:
 • To godt modne bananer
 • 1 dl soyamelk
 • 0,5 dl bokhvetemel

Mos bananene i en bolle og tilsett mel og melk. Disse funker like fint med annen type plantemelk, men melet har jeg ikke forsøkt å bytte ut enda (gi meg gjerne en lyd hvis du gjør). Smelt litt vegansk smør i en panne og stek lappene på middels varme til de blir brune og fine. Størrelsen velger du selv, men jeg synes de passer best som små lapper. Servér med favorittpålegget ditt eller eksperimenter med ulike kombinasjoner.
Vil du ha søtt pålegg, anbefaler jeg å ha litt salt i røra, for å balansere sødmen til bananene.


Flere frokosttips finner du her.

11 kommentarer:

 1. Åå så deilig!! Har sett oppskrift på bananpannekaker før, men synes liksom de alltid inneholder egg og har innbildt meg at de ikke henger sammen uten. Eller at man må bruke hvetemel eller noe annet jeg ikke vil spise for at det skal gå. Men det må man vist ikke da :) Bokhvete er jo såå godt også synes jeg!
  Hvor bor du nå Adele? I Oslo??
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Det er ikke alltid å lett å finne gode ertatninger, og de som er veganske er gjerne fulle av masse dritt :P Ja, nå er jeg på plass i Oslo igjen. Føles bra :D

   Slett
 2. Pannekaker med bananer er skikkelig digg! Jeg har aldri prøvd bokhvetemel. Har det noe spesiell smak?

  SvarSlett
 3. Om du vil bytte ut melet med annen type mel funker det sikkert med mandelmel også. Jeg har laget pannekaker av mandelmel, egg og bananer før. Men det er jo kjempebra at det går an å lage de uten egg også. Jeg er lakto-ovo-vegetarianer, men ønsker å spise mer vegansk, så takk for en inspirerende oppskrift :D..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør det helt sikkert :) Her er det bare å prøve seg fram. Gi meg gjerne en lyd om du tester det ut. Takk for innspill :)

   Slett
 4. Disse smakte helt ypperlig med rabarba- og jordbærsyltetøy! Jeg digger oppskrifter på enkel og rask mat med få ingredienser - tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hørtes utrolig digg ut! Så bra de falt i smak :)

   Slett
 5. Når skal du få ut fingern å åpne spisested i Oslo? :)

  SvarSlett
 6. Kan man bruke vanlig melk skummet melk også?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...