mandag 1. april 2013

Påskefrokost: vegansk eggerøre med spinat

Vi spiser aldri så mye egg som i påsken. Det er tradisjon og det skal jeg ikke krangle på. Men om det er så etisk, er en helt annen sak. Visste du f.eks at hannkyllinger ikke er verdt noe for eggindustrien og derfor blir drept? Ja, ikke bare drept, de blir kvernet levende, selv i økologisk landbruk. Internett er full av dokumentasjon, men jeg skal spare deg for det i denne omgang. Derfor er det fantastisk å tenke på at det går ann å lage eggretter helt uten egg! Det er denne "eggerøren" et godt eksempel på. Det er enkelt, raskt og sunt, helt fritt for kolesterol (slik vanlige egg er fulle av) og smaker kjempegodt. Den er neppe helt identisk med originalen, men jeg synes faktisk eggerøre av tofu smaker mye bedre enn den av hønemensen. Du tilsetter grønnsaker og urter etter smak og lesser på med de krydderne du vil ha. 

Etter jeg be veganer har jeg hverken savnet egg eller kjøtt, men noen ganger er det godt med et måltid som minner om det jeg spiste før. Like godt, bare sunnere og helt uten lidelse. Jeg har skrevet om scrambled tofu før, det innlegget finner du her.

Du trenger
 • 1 pakke fast tofu (Alpro)
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 ts salt
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ss næringsgjær
 • 2 ss soyamelk (kan sløyfes)
 • God neve hakket spinat

Hell vannet av tofuen og tørk den godt med kjøkkenpapir eller et rent håndkle. Varm litt olje i en stekepanne og riv opp tofuen mens du legger den i panna. Bitene kan være så store du ønsker, men de tregner ikke være identiske. Rør i tofuen mens den stekes, så den blir gyllenbrun. Tilsett krydderne og rør godt. Ha så i spinaten og soyamelken om du vil ha en litt kremet variant som ligner mer på vanlig eggerøre. La stå på svak varme til melken har kokt inn og spinaten har fat sammen. Smak evnt til med mer salt.

Perfekt påskefrokost; tofu scramble, solsikkebriks med avokado og tomat og karamellkaffe laget med Arabicakaffe, Provamel soyamelk med vanilje og noen teskjeer kokossukker.

4 kommentarer:

 1. Tofueggerøre er fantastisk godt!

  SvarSlett
 2. Kyllingindustrien er virkleig noe av det verste som finnes, det vrir seg i magen min når jeg tenker på det. Tofu-røre er 100x bedre :D Den frokosten ser nydelig ut!

  SvarSlett
 3. For en deilig frokost! Hva skal vi med egg når man kan lage slikt som dette :D

  SvarSlett
 4. Prøvde denne i dag, godkjent :-) Føltes som egg..! Takk for oppskrift!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...