lørdag 11. august 2012

Wienerbrød med nektariner for latsabber

Wienerbrød på hump og slump. 
Dette må være verdens enkleste wienerbrød. De krever virkelig ikkeno arbeid, for ingrediensene får du kjøpt ferdig. Alt du trenger å gjøre er å kutte opp frukten og skru på ovnen. Disse ble slumpet sammen på hytta av det jeg hadde liggende og jeg ble derfor kjempeoverrasket over at det smakte wienerbrød.
Så dum du er, Adele. Dette ER jo wienerbrød.

Du trenger:
4 plater butterdeig
2 bokser Alpro vaniljekrem
2 nektariner eller annen frukt
4 ts vaniljesukker

Ferdig, vegansk butterdeig finner du i frysedisken i matbutikken. Se etter TC-brød på Rema eller fra Findus. De bruker kun vegetabilsk margarin, men les innholdfortegnelsen like vel. Jeg har brukt vaniljekremen fra Alpro som kanskje egentlig er en pudding? Den selges i firepakninger og smaker helt supert som wienerbrødfyll.

Sett ovnen på 200 grader. Legg butterdeigsplatene på en stekeplate med bakepapir og ha en halv boks vaniljekrem på hver. Smør nesten helt ut i kantene. Legg på biter av frukt eller friske bær, strø over vaniljesukker og la steke i ti-femten min. De er ferdige når butterdeigen er brun og sprø under og nektarinene har falt litt sammen. Del de i to eller server som de er, gjerne med en fruktsalat ved siden av. Like gode varme som kalde.

3 kommentarer:

 1. Nomnom! Enkelt og greit!;)

  PS: Som veganer, hvordan stiller du deg til honning? Vet at de fleste veganere ikke spiser det, men fortsatt noen som velger å la det være en del av kostholdet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Honning kommer fra et dyr og er derfor ikke vegansk, selv om enkelte prøver å lure seg unna :P Men jeg bruker søtningssirupen Sweet Freedom, den smaker HELT likt som honning.

   Slett
  2. Oki, skjønner. Takk for svar!:)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...