tirsdag 28. august 2012

Fingermat - Ethiopian style.

Dette er det kuleste jeg har gjort i hele år; spist med henda i all offentlighet!
På den etiopiske restauranten Gådjå i Stavanger er det nemlig sosialt akteptabelt å leke med maten.

På dobbeldejt med Mari og mannen tok vi turen til den nyåpnede restauranten for å prøve oss på en eksotisk cuisine. Vi bestillte nr. 12 for fire personer og fikk et digert fat med surdeigslefser (injera) med masse gode grønnsaker på. I midten er det en rød linsestuing med chili. Rundt finner du salat, tomat, gulrot, potet, rødbete, spinat, brekkbønner, enda mer linser og masse gode sauser. Alt var vegansk, noe etioperne er flinke til. Lefsene kan fås glutenfrie om man ber om dette. Liker du Indisk, viil du helt garanter like etiopisk. Jeg anbefaler alle å ta turen innom, dette er noe man bare må prøve ut minst en gang i livet. Og å spise med henda er slettes ikke ekkelt. Det var din method of choice da du var liten, og jeg tviler på at du spiser brødskiver og taco med kniv og gaffel. Du bruker lefsen til å plukke opp grønnsakene og du smaker maten på en helt annen måte. Bare husk å vaske lankene først ;)

Gådjå finner du i Brødregata 6, rett ovenfor Food Story. Åpent mandag til søndag. 


24 kommentarer:

 1. Ååå, så godt det så ut! :D

  SvarSlett
 2. Det så sykt godt ut! :) Jeg har bodd i Malaysia og der var det ganske vanlig å spise med hendene - det er liksom noe befriende over det synes jeg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg helt enig i. Gøy å være litt uformell ;)

   Slett
 3. Ååh ser helt utrolig godt ut!!

  SvarSlett
 4. Jeg elsker indisk, så dette må jeg prøve! Skal se om de serverer slikt et sted i Vestfold :-)

  SvarSlett
 5. Så utrolig fett! Jeg vil også spise med henda i all offentlighet :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi stikker dit neste gang du er på besøk ;)

   Slett
 6. Jeg elsker injera! Har bare smakt det hjemme hos etiopiske bekjente, men jeg har tenkt lenge at jeg skulle ta meg en tur på Red Sea Star – tror det er eneste restaurant i Oslo som serverer etiopisk mat. Takk for at du minte meg på det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Jeg vil også ha etiopiske bekjente! :P Oh, da må jeg sjekke ut Red Sea Star neste gang jeg er i Oslo.

   Slett
 7. så kult! lurer på om de har noe slikt i oslo...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hører rykter om Red Sea Star. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du sjekker det ut :)

   Slett
 8. Yaaam, så godt det ser ut! Og så koselig spise på den måten med venner! Ser for meg at det er en helt spesiel opplevelse!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man bør kjenne hverandre ganske godt om man skal dele matfat ;)

   Slett
 9. Så kuuuult!:D Jeg også vil spise med henda, og maten så jo skikkelig spennende ut!:)

  SvarSlett
 10. Så koselig! Det ser super nam ut!

  SvarSlett
 11. ååå nam! etiopisk mat er <3. elsker å spise med hendene. måtte dere spesifisere veldig hva dere ikke kunne spise til betjeningen, og var de lette å få til å forstå? :) skal til stavanger snart, så vil gjerne spise på dette stedet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Julie :) Nei, det var virkelig ikke noe problem. De har tre vegetarretter på menyen og alle disse er veganske. Vi sa fra at vi var veganere, men det var ikke noe ukjent ord for dem og vi fikk beskjed om at de bare stekte i olje. Så det er bare å begynne å glede seg. Kos deg masse! :)

   Slett
 12. jeg var her for to dager siden. fantastisk hyggelig betjening, men må si jeg ble ganske så skuffet over maten. har spiste etiopisk før, men dette var desverre ikke mye å skryte av. for det første var det veldig lite mat. jeg er vant med at "lefsen" er full av mye deilig. her var det veldig sparsommelig. en spiseskje av 6 forskjellige ting + litt issalat (noe jeg ikke tror er særlig etiopisk) og manglet både smak og spice. veldig synd, for vil så gjerne at det skal funke, men vil ikke dra tilbake.

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, så dumt da =/ Jeg har spist der to ganger og vært veldig fornøyd begge gangene. Og alltid fått så mye mat at vi ikke har klart å spise opp. Vi fikk også beskjed om å si fra hvis vi ville ha mer av noe, men det var det ikke behov for. Jeg likte at det ikke var så sterkt, men det stod jo også en krydderblanding på bordet med masse chili og andre smakfulle krydder man kunne ta på om det ikke var sterkt nok. Etiopisk mat vil nok uansett variere fra sted til sted. Ikke alle pizzasjapper eller indiske retauranter er identiske heller. Hvis du har fått fylte lefser et annet sted, så er det nok uansett en annen rett. Smak og behag er jo også en annen faktor.

   Slett
 13. Hei :)
  dette så kjempegodt ut :D

  Har sørget litt etter resept og stills la ned, men kanskje det er håp for Stavanger alikevell :)

  Tenker jeg tar med meg typen dit ;)
  Hvordan er det med mat? han spiser 2 fulle tallerkener med mat generelt og jeg 1 ca så vet ikke om vi må bestille for mer enn 2 personer? :P
  Hvordan er hygienen der? med tanke på at enn skal spise med hendene :P

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...