lørdag 21. april 2012

Rå sjokoladekuler med appelsin og ingefær

Disse kulene gir påfyll av energi og fungerer like bra som mellommåltid eller snacks til kaffen.
Sjokoladesmaken kan varieres fra mild til intens, alt ettersom hvor mye kako du har i.
Friske, søte og smått eksotiske. Å spise sunt har aldri smakt så godt!

Til 6-7 kuler:
2 dl rå cashewnøtter
1 appelsin, helst økologisk
Liten bit ingefær
1 ss rått kakaopulver
1 ss agave
1/2 ts vaniljepulver
Litt himalayasalt

Ha nøttene i en blender og kjør til et fint mel. Vask appelsinen godt og skrap av det
orange skallet med et fint rivjern. Del appelsinen i to, og klem ut saften av begge halvdelene.
Rasp ingefæren og ha i. Du trenger ikke mye, da ingefær har en kraftig smak. 1/2 ts er nok.
Ha i resten av ingrediensene og kjør til en jevn masse. Hvis du vil, kan du
tilsette en klype kakaonibs eller hakkede nøttebiter.

La massen få sette seg litt i kjøleskap før du triller til kuler og setter kaldt igjen.
Om ønskelig kan kulene rulles i revet kokos, kakaopulver eller noe annet fancy.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...