torsdag 19. april 2012

Tacopizza - Vegan style

Ingen ting slår hjemmelaget pizza med luftig og sprø bunn, masse krydret fyll,
vegansk ost og verdens beste tomatsaus.
Denne oppskriften gir to store pizzaer, så har du nok til...deg selv.
Vil du bare lage en (hvilket jeg er sikker på at du ikke vil), så halverer du bare.

Jeg bruker alltid samme oppskrift når jeg lager pizza.
Pizzabunnen finner du her. Tidligere i uka lagde jeg denne tomatsausen
og helte over på glass - akkurat nok til mine to pizzaer.
Tacofyll:
4 dl tvp
1 ts grønnsaksbuljong
1/2 løk
2 hvitløksfedd
Tacokrydder
1 boks mais
2 poser revet soyaost
Nachochips

Hell tvp i en skål, strø over en teskje grønnsaksbuljong og hell over vann nok til å dekke det.
La stå noen minutter og soyaproteinet vil svelle. Vannet trenger ikke være varmt.

Stek en halv løk og to hakkede hvitløksfedd i litt olje før du har over den bløtlagte tvpen.
Krydre med tacokrydder som spiskummin, chili, hvitløk, paprikapulver, salt og pepper eller bruk ferdig miks. Ha gjerne i en spiseskje tomatpure for ekstra smak.

Easy as 1, 2, 3......4!

En pose revet "mozarella" veier 200 gram og holder til en stor pizza.
Den kostet ca 30 kroner på Prix, av alle steder.
Den smelter ikke like lett som mozarellaen i skiver, men den smaker så godt at det går bra.

 Hvitløksdressing lager du av et beger soyarømme (Tofutti Sour Supreme), 2 hvitløksfedd,
litt himalayasalt og en liten skvis sitronsaft. Smaker perfekt med salat til. Og pizza, såklart.




9 kommentarer:

  1. kan me ha denne te middag i mårå?

    SvarSlett
  2. jo! så godt at eg blir svett i munnen

    SvarSlett
    Svar
    1. Så ble det en todagers like vel :D

      Slett
  3. Tips: Inviter et hyggelig vennepar på middag

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahaha, må få til det snart. Alt for lenge siden sist!

      Slett
  4. <3 Middagen er setlet! Bon Apetit!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...