torsdag 26. januar 2012

Chili cheeze cashew spread

Lettvint og kjempegodt smørepålegg med ostesmak og hint av chili.
Et resultat av et relativt tomt kjøleksap og cashewnøtt-cravings.

2 dl cashewnøtter
1 ss olje
Litt salt
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts kajenepepper
Fire dråper chilisaus
En skvett sitronsaft
Vann til ønsket konsistens

Bløtlegg cashewnøttene i noen timer, hvis du gidder.
Kjør cashewnøtter, olje, næringsgjær og sitronsaft til en jevn masse i blender.
Smak deg fram med krydder; for mye kajennepepper er ikke godt for noe.
Spe ut med vann til massen blir passe tykk.
Bruk gjerne fersk chili eller paprika om du har det tilgjengelig.

På ristet brød med hvitløksgressløk og gulrotspirer

2 kommentarer:

  1. Det er genialt å bruke chasewhnøttrøre til oster, diper osv. Det er jo bare å tilsette litt krydder så har du mange forskjellige varianter!;)

    SvarSlett
  2. Elsker å lage slike cashew-oste-ting! Ser kjempegodt ut :)
    Artig at du har bestilt lucuma! Det er så godt :) Gled deg til lucumais ;)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...