Lettvint og kjempegodt smørepålegg med ostesmak og hint av chili.
Et resultat av et relativt tomt kjøleksap og cashewnøtt-cravings.
2 dl cashewnøtter
1 ss olje
2 ss næringsgjær
Litt salt
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1/2 ts kajenepepper
Fire dråper chilisaus
En skvett sitronsaft
Vann til ønsket konsistens
Bløtlegg cashewnøttene i noen timer, hvis du gidder.
Kjør cashewnøtter, olje, næringsgjær og sitronsaft til en jevn masse i blender.
Smak deg fram med krydder; for mye kajennepepper er ikke godt for noe.
Spe ut med vann til massen blir passe tykk.
Bruk gjerne fersk chili eller paprika om du har det tilgjengelig.
| På ristet brød med hvitløksgressløk og gulrotspirer |
Det er genialt å bruke chasewhnøttrøre til oster, diper osv. Det er jo bare å tilsette litt krydder så har du mange forskjellige varianter!;)
SvarSlettElsker å lage slike cashew-oste-ting! Ser kjempegodt ut :)
SvarSlettArtig at du har bestilt lucuma! Det er så godt :) Gled deg til lucumais ;)