mandag 31. oktober 2011

Geniale produkter, del 3 - TVP


TVP står for Teksturert Vegetabils Protein og er laget av avfettet soyamel. Soyamelet er det som blir igjen etter produksjon av soyaolje, og jeg er stor fan av å ikke kaste mat.

Næringsmessig har tvp et høyt innhold av fiber og proteiner, jern, kalsium, magnesium, fosfor og ikkeno fett.
Konsistensen etter bløtlegging minner om kjøttdeig, og kan derfor med stort hell brukes som kjøttsaus eller til burgere og middagsboller. Du kan også helle det direkte i gryteretter og supper for ekstra protein, næring og tekstur.

Tvp smaker lite, så den tar lett opp smak fra marinader og krydder, på lik linje med tofu. Det er drøyt i bruk og i tillegg billig, mye rimeligere enn animalsk kjøttdeig med kort holdbarhet og masse ekle tilsetningsstoffer.

Ofte er tvp en del av turmat, da det veier lite, er lett å tilberede og i tillegg har lang holdbarhet, opptil flere år. Har du tvp i hus, er du relativt trygg ved eventuelle katastrofer.

Jeg bruker denne fra Bob's Red Mill som jeg kjøper på iHerb, men du får også tak i TVP i helsekostbutikker og kanskje også matbutikker med godt utvalg?

Et par poser av denne er som regel også representert i skapet. Den skal kokes opp med vann og hermetiske tomater, så har du kjøttsaus til taco, lasagne, pizza, pasta osv. Finnes i tacohyllen i de fleste matbutikker.
En pose koster fra 17 til 24 kroner.

2 kommentarer:

  1. Genialt! Det må prøvast ut på neste "kjøtfrie måndag" :) Takk for tipset!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...