fredag 14. oktober 2011

Himmelsk tomatsaus

Den beste tomatsausen lager du selv! For å få den rund og god i smaken, må den koke lenge. Omtrent en time. Da får man bort all syren i tomatene og all den dype og gode sødmen kommer frem. Lag mye om gangen og frys ned i posjoner eller hell over på glass, så har du til lasagne, pizza, pasta og alt annet som krever en god tomatsaus. Har du først prøvd denne, går du neppe tilbake til ferdigsaus på glass.

  • 1 gul løk
  • 4-5 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpurè
  • 2 ss eddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater eller 800 g ferske
  • 1 ss agavesirup eller annen søtning
  • Salt og pepper
  • Masse fersk basilikum

Hakk løk og hvitløk og stekt det mykt i olivenolje i en stor kjele eller jerngryte.Rør inn tomatpureen før du tilsetter tomater, eddik, salt, pepper og sukker og lar det koke på svak varme med lokk. Boksetomater fungerer helt fint, men jo bedre tomater - jo bedre saus. (Cherrytomater, plommetomater, piccoli, dulcita, økologisk osv.) Jeg brukte en boks og fem klasetomater. La sausen koke leeeeeenge. Etter ca en time er den perfekt.Ta kjelen av varmen og rør inn en stor neve frisk basilikum eller oregano. Tørkede urter fungerer nesten like fint. Mos det hele til en glatt røre med stavmikser, eller la den være litt chuncky. Du kan også ha i litt soltørket tomat eller chili.

Denne oppskriften var nok til de fire pizzaene jeg lagde i samme slengen, og fortsatt er det en hel bolle igjen
som sikkert blir til morgendagens pasta. 

3 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift :-) lagrer denne!

    SvarSlett
  2. Denne ble til i kveld, og skal nytes på lørdagspizzaen litt senere. Tusen takk for flott oppskrift. Chris var her da jeg laget den, så han ble sendt hjem med en boks saus og hjemmelaget pizzadeig, så det blir middagen hans også i dag. :D

    SvarSlett
  3. Haha, denne sausen er så god at den kan nytes av hele familien ;) Jeg har en bolle i kjøleskapet. Lurer på om jeg bare skal slurpe den i meg.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...