lørdag 31. oktober 2015

Ristede gresskarkjerner med hvitløk og røkt paprika

Et gresskar er litt som en babushka-dukke. Ikke i det hele tatt egentlig, når jeg tenker meg om, men den har i alle fall noen overraskelser på lur under de to første lagene. Kall det gjerne en pakkeløsning; du har middagen utenpå og desserten inni - for gresskarfrøene kan du nemlig lage kjempegod snæks av! Er du først i gang med å lage gresskarsuppe, kan du like så godt unne deg noen ristede frø i samme slengen. Og det er enkelt, så veldig enkelt.

Men hvorfor har du røkt paprikapulver i alt du lager, tenker du kanskje? Fordi det er det beste krydderet i hele verden, vel! Slutt å spør så dumt.

Så ikke kast frøene. Lag ristede kjerner med masse deilig krydder, så har du både topping til suppa og snæks til etterpå. Og du? Dropper du krydderne og har i litt agavesirup, så får du nydelig topping til yoghurten eller havregrøten.

Du trenger:
  • Frøene av et eller flere gresskar
  • Nøytral olje
  • Havsalt
  • Røkt paprikapulver
  • Hvitløkspulver
  • Chilipulver
  • Andre deilige krydder


Del gresskaret i to og ta ut innmaten med en skje. Her får du et mykt og trådetet fruktkjøtt med masse små kjerner, eller frø om du vil. Pell ut kjernene og rens de i kaldt vann. Du skal få vekk kjøttet fra gresskaret, men det gjør ingen ting om du ikke får vekk alt.


Tørk evnt av vannet fra kjernene med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir og ha de over på et stekebrett. Hell over en liten klunk med olje, ca en spiseskje, kanskje to om du har mange kjerner.
Ha over de krydderne du vil ha, omtrent en teskje av hver. De blir kjempegode med bare salt også. Jeg har brukt hvitløkspulver, røkt paprika og et lite dryss chili, men her kan du slenge på alt du har i krydderskapet. Ikke vær redd for å blande smaker, det blir stort sett godt uansett. Kanskje du vil ha kjerner med karrismak? Eller kanskje ingefær og tørket rosmarin? Du er sjefen.

Sett brettet inn i ovnen på 180 grader og la de kose seg i 10 minutter. Følg med, de skal ikke bli brent.


Nydelig snæks, eller topping til middagen. Når de er avkjølt, kan de oppbevares i luftett boks.1 kommentar:

  1. Elsker ristede og lett saltet eller spicy gresskarfrø, det er så godt! Tusen takk for oppskrift :D xx

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...