Jeg er et utprega tacomenneske, og spiser det gjennomsnittlig en gang i uka. Det er jeg neppe alene om. Det er så eksotisk vi nordmenn klarer å være, og i kjent stil lager vi stort sett alltid litt for mye. Flaks! Sitter du igjen med rester dagen etter? Eller har du bare skikkelig lyst på en digg salat som du faktisk blir mett av? Da er denne perfekt til deg, med proteinrik vegetarfarse og grønnkål som har fått kose seg litt i en ostekrydret marinade. Bruk de grønnsakene du har, her finnes ingen fasit. Og er du litt forberedt, er hjemmelaget guacamole prikken over ien. Dette er mer en fremgangsmåte enn en oppskrift, da du tilpasser målene etter hvor mye du har igjen.
Vel bekomme!
Du trenger:
- Grønnkål
- 1/2-1 ss olivenolje
- 1 ss næringsgjær (kan sløyfes)
- 1 ts hviløkspulver
- Lite dryss kajennepepper eller chili
- Vegansk farse (pluss evnt spiskummin og paprikapulver)
- Mais
- Rødløk
- Evnt. guacamole, tacosaus, rømme, yoghurt etc.
Skyll grønnkålen godt og tørk vekk overflødig vann med kjøkkenpapir eller et rent håndkle. Riv små biter av grønnkålbladene, stilken skal ikke brukes. Ha i en stor bolle og hell over olje, krydder og næringsgjær. Har du ikke sistnevte, kan du selvfølgelig droppe det, men det er dette som gir den gode ostesmaken. Bruk en ren hånd til å blande alt sammen og klemme smakene inn i bladene. Ikke vær redd, grønnkål tåler mye. Dette får vekk den stive teksturen og kålen vil falle litt sammen.
Ha over i en skål og topp med tacorestene. Har du ikke rester, kan du steke opp vegansk farse og tilsette spiskummen, paprikapulver og litt vann, eller det gode gamle tacokrydderet om du ønsker det.
Server gjerne med en klatt med vegansk rømme, naturell yoghurt eller som meg, med en dressing laget av 1 ss tahini, 1 ts sriracha, liten sprut sitronsaft og vann til ønsket tykkelse.
For en deilig taco-variant!!!
SvarSlettDette var en genial idê! Også så masse gode smaker :D Tusen takk for oppskrift :D x
SvarSlett