torsdag 13. september 2012

Peanøttkake med sjokolade


Say hello to my little friend! Jeg fikk peanøttmel fra iHerb i posten i dag og måtte såklart teste det ut med en gang. Det er ikke alltid ting man lager på hump og slump blir bra, men denne er godkjent av min lite kakebegeistrede kjæreste og kollegaer på jobben, deriblandt en veldig fornøyd melkeallergiker som forsynte seg uanstendig mange ganger. Denne kaken er enkel å smelle sammen, skal ikke stekes og smaker fantastisk. Og den er ikke såverst usunn heller, med så grov bunn du vil ha, agavesirup istedet for sukker og masse proteiner i form av tofu. Silketofu kan du bestille kjempebillig fra iHerb (også økologisk), eller du kan betale blodpris på matbutikker med godt utvalg. Se etter Blue Dragon-merket i Asia-hyllen (ca 40 kroner).

Peanøtt og sjokolade er en av yndlingskombinasjonene mine. Her kan du nyte begge deler - helt uten sukker, melk, egg og gluten.


Bunnen
 • 3, 5 dl müsli/nøtter/kjeks
 • 4 ss kokosolje
 • 1 ts vaniljepulver
 • klype salt
Til bunnen brukte jeg hjemmelaget granola som jeg hadde for mye av, men du kan helt fint bruke annen type frokostblanding, fullkornskjeks, nøtter eller en hvilken som helst annen paibunn. Ha det over i en blender med litt salt og vanilje og kjør til et grovt pulver. Bruker du usøtet frokostblanding, kan du tilsette en spiseskje agavesirup. Smelt kokosolje i vannbad og rør inn i blandingen. Tilsett gjerne en spiseskje kakao. Hell over i en springform på 22 cm i diameter og trykk ut med bunnen av en skje.
Sett kaldt mens du lager fyllet.

Peanøttmousse
 • 15 dadler
 • 1 pakke silketofu (300 gram)
 • 4 ss peanøttmel eller peanøttsmør
 • 2 ss agavesirup
 • 1 ts vaniljepulver
 • Klype salt
Legg dadlene i bløt i ti minutter. Fjern skall og stein og kjør til en seig masse i blender eller kjøkkenmaskin.
Tilsett resten av ingrediensene og kjør på nytt. Det kan være du må bruke en slikkepott og skrape ned fra sidene underveis. Smak deg fram. Jeg liker peanøttsmaken ganske intens. Gjør du ikke det, tar du bare mindre. Jeg brukte selv peanøttmel, men er rimelig sikker på at smør fungerer like fint. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver.

Sjokoladesaus
 • 2 ss kokosolje
 • 1 ss kakao- eller carobpulver
 • 1 ss agavesirup
 • Klype salt
Smelt kokosoljen i vannbad og rør inn resten av ingrediensene. Hell over i en plastpose, klipp av hjørnet og lag sikksakkstriper over kaken. Strø over hakkede peanøtter. Sjokoladesausen vil stivne ganske fort når den kommer i kontakt med det kalde fyllet. (Bare pass på at du holder posen godt når du klipper av tuppen, med mindre du vil ha sjokoladesprut over hele kjøkkenet. Snakker ikke av erfaring).

Jeg gjorde ting i litt feil rekkefølge i dag; smakte først, pyntet og tok bilde etterpå. Du skulle bare visst hvor mye selvdisiplin som måtte til for å vente på at den skulle bli fast. Selvpining av høyeste grad, men med verdens beste belønning! 

19 kommentarer:

 1. Den ser helt himmelsk god ut! Og så utrolig fint pyntet! Og så fine bilder! Hvordan greier du å få så hvit bakgrunn på bildet?
  Denne skal jaggu testes en dag snart.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, for en fantastisk hyggelig kommentar! :D Det var hyggelig, Siri. Hvit tallerken + ekstern blitz med lysjustering gir en veldig hvit bakgrunn.

   Slett
 2. Ser ekstremt god ut. Super fristende bilder!

  SvarSlett
 3. den så fantastisk god ut. og sant; peanøtt og sjokolade er en av de beste kombinasjonene. du har ikke tilfeldigvis en oppskrift på peanøtt-/sjokoladeis også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig, tusen takk :) Peanøtt- og sjokoladeis må jeg definitivt lage. Kanskje med litt karamell også?

   Slett
 4. ååå, peanøtt og sjokolade ja... var en stor snickers-fan i mine uveganske dager. skal absolutt prøve denne en dag (snart!).

  SvarSlett
 5. Åååå, den der ser helt fantastisk ut Adele!! YUM! Og du tar så fine bilder også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuuusen takk Ragnhild, du er så god!

   Slett
 6. Nam! Ser veldig god ut. Jeg har glemt å si at bloggen din kler omleggingen av designet!

  SvarSlett
 7. Skikkelig fint bilde! Og kaken både ser og høres nydelig ut!:)
  Har selv fått prøvd ut peanøttmel og det ble selvfølgelig laget sjokolade her i huset!;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Åja, nam! Peanøtt og sjokolade er uten tvil den beste komboen i hele verden.

   Slett
 8. Nam. Jeg greide ikke å få sikksakkstripene noe fine, så jeg ehm, kom i skade for å smelte en plate vegansjokolade i vannbad i tillegg, og bre den utover toppen av kaka. Har servert kaka i sosiale lag, og det er ingen som har klaget så langt, for å si det slik. Jeg har ikke peanøttmel (really? Peanøttmel?!) og brukte peanøttsmør i stedet, det ble kjempegodt. Takk for oppskrift!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha, masse sjokolade er bra. Tusen takk for tilbakemelding. Flott å vite at det funker med peanøttsmør også. Den ble ikke for bløt? For peanøttmelet vil jo gjøre den fastere.

   Slett
  2. Neida, den ble ikke for bløt. Den ble helt perfekt. Helt perfekt. Som Lashara skriver under, så ble hun fra seg av begeistring da jeg serverte kaka til henne, hihi. Hjertelig takk igjen!

   Slett
  3. Så flott, takk for update! :)

   Slett
 9. My friend made this the other day and after a bit of an emotional week, I was served this. My god!!! It is amazing. I then took a slice home to my boyfriend who could not believe it was vegan! We loved it. Thanks for a great cake!! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Wow, thank you so much Lashara! This totally made my day. Glad you liked it :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...