Det vil si; vi skulle lese til eksamen, spise en god middag og drikke litt vin, fordi det er så mye lettere å gjøre skolearbeid når man kombinerer det med noe hyggelig. Nemlig. Du kan jo gjette hvilket av de tre punktene som ble sløyfet. Jeg inviterte tre søte (altetende) jenter på vegansk tapas.
"Er dette tofu? Det smaker jo akkurat som kylling, bare bedre!"
Kjempegode og sprø nachos med soyafarse fra Anama. Til dette kan man også bruke tvp eller bønner.
Stek halve posen (eller hele om du vil lage masse) i stekepanne til den blir brun. Rør inn en spiseskje tomatpuré og to spiseskjeer salsa. Smak til med salt, spiskummin og chili eller kajennepepper. Legg en skje på hver nacho og strø over revet Tofuttiost. Stek i ovnen på 200 grader i ti min. Strø over vårløk og mais og server med rømmedressing og guacamole.
Quesadillas, som jeg har blitt helt hekta på for tiden. Smør en tortillalefse med soyarømme, hummus eller noe annet klebrig. Strø over revet, vegansk ost og legg en ny lefse på toppen. Stek i stekepanne på middels varme med lokk over. Lokket holder på varmen og gjør at osten smelter fortere. Stek på begge sider.
Del i trekanter med saks eller pizzahjul og stø over hakkede tomater og frisk basilikum. Helt nydelig!
Denne blomkålen er bare helt fantastisk god. En hel blomkål deles i små biter og marineres i fire spiseskjeer olje, en spiseskje karripulver og litt salt. Masseres godt inn og stekes i ovnen på 200 grader til de er møre og har fått en gylden farge. Så godt at de kan utgjøre et måltid alene.
Og ikke glem tilbehøret! Enkelt å lage og hever smaksopplevelsen. Pestoen er fra Helios.
Guacamole
Mos en godt moden avokado i en skål og tilsett ett presset hvitløksfedd, litt salt og en squirt sitronsaft.
Rømmedressing med hvitløk
En pakke vegansk rømme røres ut med litt sitronsaft og et presset hvitløksfedd.
Hummus
Mos kokte kikerter med stavmikser og tilsett et presset hvitløksfedd, spiskummin, salt og olje.
Smak deg fram. Du kan også bytte ut oljen med vann, men det gir en flatere smak.
Må ikke glemme den obligatoriske focacciaen, med oliven og soltørket tomat. Oppskrift her.
For flere tapasideer kan du sjekke ut kategorien Småretter i høyremargen.
*Homer-tryne* Jeg vil snart komme på middag! Herregud mennesk, du lager så mye godt at jeg dør her jeg sitter. Så utrolig lurt med wraps i stedet for nori, "på ein mådah". Det er noe jeg lager altfor sjelden, men det er jo så godt. Og Quesadillas er jo fantastisk.
SvarSlettHaha, du har alltid så fine kommentarer! Skal lett invitere på middag snart, må bare bli ferdig med eksamen :)
SlettWOW!! FOR et festmåltid! Alt sammen ser dødsgodt ut, men spesielt den ovnsstekte blomkålen. Det må være noe av det beste som finnes!
SvarSlettWow, for en fantastisk kommentar! :D Ja, den blomkåle er så sykt god! Lett mye bedre enn potetgull og popcorn til tv-kosen.
Slettmmm, dette så godt ut! forstår godt at det ene punktet ble sløyfa.
SvarSlettHehe, takk for det ;)
Slett*Sikler i mengder* Jeg trenger dette!!:D
SvarSlettHahahahaha, du er så bra! :D
SlettHvorfor ble ikke jeg invitert denne dagen??? Ser HELT fantastisk ut!
SvarSlettKanskje fordi vi ikke er i samme kollokviegruppe? :P Kan jo alltids opprette en, men...
SlettSå mye fantastisk lekkert og godt! Og hvem sa at vegansk mat er kjedelig? :-)
SvarSlettTakk for det, Torunn :) Og selvfølgelig helt enig med deg. Alle jeg har invitert på middag har blitt veldig positivt overasket :)
SlettHar sitti her forann pcn og siklet pga de digge matbildene, ser så utrolig yummy ut :) Fikk lyst til å lage alt!
SvarSlettHaha, søte Carita. Tusen takk :)
SlettMå si at denne bloggen er sjukt bra! I tillegg til å lage flott mat og ta flotte bilder - så skriver du på en måte som gjør at jeg vil beine avgårde og handle råvarer nåååååå!!!
SvarSlettHerrigud Vidar, så innmari hyggelig å høre! :D
SlettOg du skriver på en måte som gjør at jeg får lyst til å blogge hele tiden, så tusen takk for dette rompesparket ;)
Hvor lenge steker du blomkålen, og går det ann med annet krydder?
SvarSlettHei Ingrid :) Jeg tror aldri jeg har tatt tiden på disse, men gi dem et kvarter-tjue min, så er de nok gyldne og fine :) Bruk akkurat de krydderne du liker best, blomkål er så nøytralt i seg selv at alt passer.
Slett