Jeg er fullstendig hekta på denne retten for tiden og lager den flere ganger i uken.
I tillegg til å smake superfantastisk, er den også utrolig lett å lage.
Grønnsakene varieres enkelt etter hva du har liggende og nudlene kan byttes ut med
quinoa eller ris, om du foretrekker det.
Etter en tur på byens asiatiske importbutikk, kom jeg hjem med en håndfull varer
jeg aldri har prøvd meg på før. Deriblant soyasaus med sopp og pak choi - en sexy liten
kålplante som kan dampes, stekes, kokes og wokes eller brukes rå i salater.
kålplante som kan dampes, stekes, kokes og wokes eller brukes rå i salater.
1 pakke fast tofu
2-3 pakker nudler
1 bunt lang pak choi eller 4 små
1/2 løk
4 fedd hvitløk
1 pakke fersk babymais
2 gulrøtter
En neve strimlet hodekål
En neve strimlet hodekål
En håndfull hakkede, rå og usaltede peanøtter
Hell vannet av tofuen, klem resten av fuktigheten ut med et rent kjøkkenhåndkle
og del i store biter. Stek terningene i litt olje til de blir gyllenbrune og litt sprø.
Hell over i en skål. Sett pannen tilbake på varmen og fres grønnsakene i litt olje
til de blir passelig møre, men fortsatt er litt sprø.
Hell vannet av tofuen, klem resten av fuktigheten ut med et rent kjøkkenhåndkle
og del i store biter. Stek terningene i litt olje til de blir gyllenbrune og litt sprø.
Hell over i en skål. Sett pannen tilbake på varmen og fres grønnsakene i litt olje
til de blir passelig møre, men fortsatt er litt sprø.
Spar tid og strøm; mens nuddelvannet koker kan du dampe pak choien. Sett rikelig med vann til koking og ha pak choi i en sil over varmen. Sett på lokk og la stå til den faller litt sammen. Når den ser ferdig ut tar du silen av varmen og koker nudlene. Jeg bruker hvetenudler uten egg og palmeolje fra asiatisk importbutikk. |
Hell pak choi og tofubitene over i pannen igjen og ha i peanøttene. Dynk med soppsoyasaus,
valgfri ferdig woksaus eller lag din egen av ting du har i kjøleskapet;
soyasaus, tomatpure, krydder, sitronsaft, olivenolje, balsamicoeddik, agavesirup osv.
Anrett på tallerken med nudlene og hiv innpå.