Kjempegod og kremet suppe av blomkål som metter lenge. Kan også spises kald og smaker ekstra bra med masse godt oppi. Server gjerne med hvitløksbaguetter eller focaccia.
Til fire posjoner trenger du:
Skjær blomkålen i biter. Hakk løk og hvitløk og stek mykt i en gryte med smør. Tilsett blomkålbukettene og buljongen og la koke opp til bitene er møre. Legg noen av blomkålbitene til side hvis du vil ha litt å tygge på i suppa. Ha i tahini hvis du ønsker og kjør så til en glatt puree med stavmikser. Tilsett fløte, gi det hele et lite oppkok og smak til med salt og pepper. Hell ertene over i suppa (gjerne rett fra frossen tilstand) og la putre mens du skjærer soppen i skiver og steker i olje. Når soppen er ferdigstekt, har du soyasausen og lar den trekke inn.
Ha de ferdigkokte blomkålbitene du la til side over i suppa og øs opp i tallerkner.
Strø over gressløk og vårløk og ha over soppen. Ta gjerne også med noen hakkede salte nøtter eller ristede pinjekjerner, og ringle over litt hvitløksolje for ekstra smak. Fordelen med masse stæsj i suppa er at den metter helt enormt. Jeg er ram på overspising, men jeg klart bare én runde med denne. Håper det smaker!
Til fire posjoner trenger du:
- 1 stor eller to små blomkålhoder
- 1 løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 ss plantemargarin eller olje
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks soya- eller havrefløte (ca 2 dl)
- 1 ss tahini (kan sløyfes)
- Salt og pepper
- 1/2 pose selskapserter (125 g)
- 5 champignon
- Olje til steking
- 1 ss soyasaus (glutenfri)
- 2 stilker vårløk
- Fersk gressløk
- Evnt hvitløks- eller chiliolje til servering
Skjær blomkålen i biter. Hakk løk og hvitløk og stek mykt i en gryte med smør. Tilsett blomkålbukettene og buljongen og la koke opp til bitene er møre. Legg noen av blomkålbitene til side hvis du vil ha litt å tygge på i suppa. Ha i tahini hvis du ønsker og kjør så til en glatt puree med stavmikser. Tilsett fløte, gi det hele et lite oppkok og smak til med salt og pepper. Hell ertene over i suppa (gjerne rett fra frossen tilstand) og la putre mens du skjærer soppen i skiver og steker i olje. Når soppen er ferdigstekt, har du soyasausen og lar den trekke inn.
Ha de ferdigkokte blomkålbitene du la til side over i suppa og øs opp i tallerkner.
Strø over gressløk og vårløk og ha over soppen. Ta gjerne også med noen hakkede salte nøtter eller ristede pinjekjerner, og ringle over litt hvitløksolje for ekstra smak. Fordelen med masse stæsj i suppa er at den metter helt enormt. Jeg er ram på overspising, men jeg klart bare én runde med denne. Håper det smaker!
Nam nam nam! Det ser nyyydelig ut! Elsker blomkålsuppe <3
SvarSlettTakk for det, Jane :) Aldri laget det før, men fy fader så godt!
SlettMmm, så godt! Supper er helt fantastisk synes jeg, og denne høres kjempegod ut. Jeg bruker ofte å putte oppi en ss tahini i supper selv, synes det gir så deilig smak, og fin konsistens.
SvarSlettHærlighet, så godt det ser ut! -_-
SvarSlettNår skal man ha oppi tahini?
SvarSlettHaha, det har jeg visst glemt å skrive, beklager det! :P Tahinien kan tilsettes samtidig med fløten, rett før den kjørers med stavmikser.
Slett