torsdag 7. april 2016

Full english vegan breakfast


Det er lite som slår en skikkelig god frokost. Det må i så fall være middag til frokost (min favoritt), og den engelske varianten gir deg på en måte litt begge deler. Her skal jeg love deg at du ikke går sulten fra bordet! Min versjon er derimot ikke et basseng av fett og kolesterol slik som originalen.
Bytt gjerne ut loffen med grovere brød og legg til flere veggies om du ønsker det.   
Det tar ikke så lang tid å lage, men det krever litt logistikk med stekingen, så bruk gjerne to panner, om du klarer å multitaske. Både tofu og veganske pølser finner du i helsekostbutikker og matbutikker med godt utvalg. Tofu har de også i asiatiske importbutikker.

Denne porsjonen er stor og kan fint deles på to, eller du kan øke mengden på de elementene du ønsker. Dette er forøvrig også en ypperlig lønsj eller middag, for deg som er litt småspist om morgenen.  


Til en stor porsjon:
  • En stor tomat/en klase cherrytomater
  • 2 veganske pølser
  • 1 pakke fast tofu (250 g)
  • 2 champignon
  • 1-2 kokte poteter
  • Olje til steking
  • 1 ss soyasaus
  • 1/2 ts liquid smoke
  • 1 ts agavesirup
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts næringsgjær
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ss soyamelk
  • Havsalt
  • 1 boks tomatbønner
  • 1/2 avokado
  • Ristet toastbrød
  • Evnt. syltetøy


Varm ovnen til 200 grader. Del tomaten i to og strø litt havsalt og frisk timian over. De små lar du være hele. Bak dem så lenge som mulig, men gi dem i hvert fall en god halvtime.

Del champignonene i fire og stek dem i litt smør eller olje i halvparten av en stekepanne. I den andre halvdelen kan du steke de kokte potetene delt i skiver. Har du ikke kokte poteter fra før, kan du bruke dette trikset. Ha litt soyasaus på soppen når den er blitt brun og fin og strø litt salt og evnt pepper på potetene.

Bruk en ny panne hvis du har, så får soppen og potetene holdt seg varme mens du steker resten. Hvis ikke, kan du ha dem over i en ildfast form, som du setter i ovnen under tomatene. Stek pølsene på ene siden av stekepanna og tofubaconet på den andre. 


Tofubacon:
Hell vannet av tofuen og klem den tørr med et rent kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir. Bruk en ostehøvel til å skjære skiver av blokken på en av langsidene. Skjær så mange skiver du vil ha, bruk gjerne 1/3 av blokken. Stek skivene på middels varme i en panne med litt olje, ca to min på hver side. Hell så over en blanding av soyasaus, liquid smoke og agave. Fordel jevnt over og stek et minutt til.
Resten av tofuen kan du bruke til veggerøre.

Ha tomatbønnene over i en liten kjele og varm dem på middels varme. Nå kan du også riste toasten. Bruk gjerne grovere brød enn loff, om du ønsker det.

Veggerøre: 
Varm litt olje i panna og smuldre over resten av tofuen. Stek under omrøring på middels varme til tofuen begynner å få litt farge. Ha over krydderne og soyamelken og bland det godt. Smak til med salt.



3 kommentarer:

  1. Deeeilig da gitt! Har spist mange deilige vegetarianske full breakfaster,men aldri vegansk, men det så ikke så vanskelig ut - ikke noe mer enn de andre versjonene uansett :) Takk for inspirasjon og gode oppskrifter :D x

    SvarSlett
  2. Så deilig! �� Men hvor får du tak i liquid smoke? Har prøvd å se etter det i helsekostbutikker, men finner det ikke..

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kaja-Regine :) Jeg kjøper på Meny, men du finner det også i andre dagligvarebutikker med ekstra godt utvalg. Lykke til på jakten!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...