torsdag 28. januar 2016

SnickerskulerKombinasjonen peanøtt og sjokolade er uslåelig! Disse kulene er akkurat passe søte og helt glutenfrie. De kan også lages rå, selv om rå peanøtter smaker litt annerledes enn ristet. Da lager du sjokoladen din selv. Fremgangsmåte finner du her.
Oppskriften gir 10 kuler, men du kan gjerne triple eller kvadruple, for disse forsvinner fort!

Til 10 kuler trenger du:
 • 1,5 dl peanøtter
 • 4 store mejoul-dadler
 • 1 ss kokosolje
 • 1 ss peanøttsmør
 • Evnt lite dryss havsalt
 • Smeltet melkefri sjokolade, ca. 100 g

Ha nøttene i en kjøkkenmaskin og mal grovt. Hell over i en skål og sett til side. Ha kokosolje og  dadlene i maskinen (etter du har fjernet steinene) og kjør det til en jevn masse. Du trenger ikke smelte kokosoljen først, denne blir flytende med en gang du begynner å jobbe med den. Ha over de hakkede nøttene og peanøttsmøret og kjør et par sekunder til alt har blandet seg. Du skal sitte igjen med en klebrig og litt grov masse som henger sammen når du former den. Er den for bløt? Ha i litt mer nøtter. For tørr? Mer kokosolje. For løs? Mer peanøttsmør eller en ekstra dadel. Lite smak? Ha i en liten klype havsalt.


Form massen til kuler og sett de på et brett med bakepapir i kjøleskapet i en halv time så det hele får satt seg. Kulene blir fastere når kokosoljen stivner igjen.

Smelt sjokoladen over vannbad og dypp kulene en etter en. Rull de rundt med en skje eller gaffel så alt blir dekket og ha de så over på brettet igjen. Dryss gjerne over noen hakkede nøtter. Sett tilbake i kjøleskapet og la sjokoladen få stivne.
Oppbevares i lufttett boks i kjøleskap eller fryser.

3 kommentarer:

 1. Deilig! :D Laget selv sjokolade kuler med nøtter og dadler i går :) Så ble det mislykkede Bounty bites i dag :P

  SvarSlett
 2. NAM! Jeg elsker slike kuler! Jeg tåler jo ikke peanøtter, men synes det fungerer like så bra med andre nøtter :)
  God helg til deg fine Adele <3

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...