Til to brett:
- 5 dl cashewnøtter (naturelle)
- 5 dl havregryn (glutenfrie)
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1 dl bokhvete
- 1 dl chiafrø
- 1 ts vaniljepulver
- Lite dryss havsalt
- 150-200 g dadler
- 3 ss kokosolje eller rapsolje
- 3 ss agavesirup/lønnesirup/daddelsirup etc.
Forvarm ovnen til 200 grader. Hakk nøtter og dadler i grove biter og ha over i en stor bolle sammen med resten av de tørre ingrediensene. Smelt kokosoljen i vannbad, mikrobølgeovn eller i en liten kjele på svak varme og bland med sirupen. Rør det hele sammen slik at alt i bollen blir dekket. Det skal ikke bli bløtt eller henge sammen, bare bli litt klissete. Hell halvparten av massen over på bakepapirkledd stekebrett og fordel det godt utover. Stekes midt i ovnen i 15 min. Granolaen skal bli gyllenbrun. Pass bare på at den ikke blir brent, så hold deg i nærheten av ovnen. Vend på blandingen når halve tiden har gått. Sett til avkjøling mens du steker det andre brettet. Blandingen blir sprø når den blir avkjølt.
Har du forresten varmluftsovn, kan du steke begge brettene samtidig. Vær bare obs på at du må rotere brettene så begge blir jevnt stekt. Her er jeg litt usikker på grader og tid, men varmluft jobber raskere på lavere temperaturer, så skru ned og pass på.
Granolaen holder seg fint noen uker i luftet boks eller krukke, men denne er så god at den neppe får stå så lenge. Nydelig som topping på yoghurt, en tykk smoothie og grøt, eller med plantemelk og frisk frukt eller bær.
God frokost!
Prøv også Kokosgranola med hjemmelaget bananyoghurt om du føler deg ekstra eventyrlysten.
Jippi! Ser kjempegodt ut!! :D
SvarSlettNå ble jeg glad for nytt innlegg :D
SvarSlettDet ser og høres nydelig ut, Adele! Håper husmorånden kommer oftere over deg fremover ♡