fredag 5. juni 2015

Veganske grønnsaksboller fra IKEA


Endelig er de her! IKEAs nye egenproduserte, glutenfrie og veganske grønnsaksboller, som etter planen skal kunne ta over for 1/3 av de klasseske kjøttebollene, lanseres i disse dager landet rundt.
Det tilsvarer omtrentli 100 tonn klimavennlige, dyrevennlige og kjempegode grønnsaksboller til folket. Noen steder har de allerede byttet ut falaflene med disse, og flere skal det bli!

Jeg var så heldig å bli invitert på prøvesmaking, sammen med en flott gjeng fra Norsk Vegansamfunn, Vegan Oslo og Noah - For dyrs rettigheter.Bollene er basert på kikerter og inneholder mais, gulrot, erter, paprika, krydder og urter, for å nevne noe. Tilbehøret vi fikk smake på var en tomat- og spinatsaus, grillet paprika, syltet agurksalsa, soltørka tomater og en nydelig blanding av ris og quinoa med kidneybønner, brekkbønner, mais, sukkererter og grillet paprika.
Resten av tilbehøret de serverte var vegetarisk, men dessverre ikke vegansk.

Disse godbitene er smakfulle og saftige, og selv om de på lik linje med falaflene er basert på kikerter, så er de langt i fra tørra. Jeg så for meg at de skulle være mer "kjøttete" i smak og konsistens, men fraværet av soya og hvetestivelse gjør jo at flere kan spise dem. Og når de smaker så godt som de gjør, så gjør det ingen verdens ting at de ikke ligner på de originale kjøttbollene. Den veganske varianten inneholder i tillegg mindre fett og kalorier enn storebror, og de bidrar til 20 ganger mindre klimautslipp. Alle vinner! :D


Foreløbig serveres de med samme tilbehør som falaflene, med en grønnsakscouscous og tzatziki, men fra 1. september vil de bli servert som en egen rett med eget tilbehør. Foreløbig ser dette ut til å være grønnsaksrisen på bildet over og en tomatsaus med spinat. Bollene vil etter hvert også bli å få kjøpt i den lille cafeen ved kassene og i frossendisken i matkroken, så du kan ta de med deg hjem og lage de opp selv med det tilbehøret du ønsker.
Det er kanskje denne biten jeg gleder meg aller mest til. Skal vedde på at disse er nydelige med ovnsbakte båtpoteter og aioli til, eller i en wrap med hummus, grønnsaker og tahinidressing.

Vi sees på IKEA!

3 kommentarer:

 1. Herlighet så gode de ser ut! Jippi!
  Har vært vegetarianer i snart tre måneder nå og lurte på hva på Ikea av saltmat som jeg faktisk kunne kose meg med :D Håper de har fått det her i Skottland også :D x

  SvarSlett
  Svar
  1. IKEA har alltid et vegetarisk alternativ, om det er taco eller falafel eller noe annet varierer. Så det skal du ikke begymre deg for. Det er bare ikke alltid de er veganske. Men disse bollene tror jeg lanseres verden over, tviler på at Skottland er noe unntak :)

   Slett
 2. Nice! Venter i spenning, Ikea skal jo åpne i Tromsø :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...