fredag 17. april 2015

Min Stavanger-påske

Omtrent en gang i året reiser jeg til Stavanger for å treffe gamle venner, men mest for å spise. Neida. Joda. Selv om det meste var stengt nå i påsken, så fikk jeg med meg noen av høydepunktene, og toppa det hele med skikkelig påskemiddag - sørstatsstil - hos den fantastiske Mari bak Vegetarbloggen.

Jeg var så heldig å få låne leiligheten to søte venninner av meg, og det første som møtte meg da jeg kom inn dørene var et digert påskeegg med vegansk snop. Herrefred. Jeg skulle bare smake bittelitt, men jeg kan ikke skryte på meg noe særlig viljestyrke her, for nå er det ikke fryktelig masse igjen.

Frokost må man ha, selv om butikkene er stengt. Rundstykker med avokado og ovnsbakt søtpotet gjorde seg, selv om jeg veldig gjerne skulle ha laget meg scrambled tofu.
Har ikke Julie bare de søteste koppene?


Thaien i Pedersgata er og blir min store favoritt. Den røde karrien med tofu, gulrot, brekkbønner og bambusskudd er uslåelig. Betjeningen er supertrivelig og alle rettene på menyen skal gjøres veganske.

Den Ethiopiske restauranten Gådjå var dessverre påskestengt. Er du i Stavanger, anbefaler jeg en tur innom. De har en egen veganrett på menyen med injera, linsestuing og grønnsaker.
Du kan lese mer her.

Sushi Mat er det søteste stedet jeg vet om. I tillegg til sushi, selger de tannkrem, wasabierter og is, så her får du alt du trenger på ett og samme sted. Tofu-makien med avokado er nydelig, hvis du ikke bare vil ha grønnsaker i. Jeg konsumerte det hele på Bøker og Børst, Stavangers koseligste utested, men gode venner som også var på besøk fra Oslo.

Siste kvelden tilbragte jeg hjemme hos Vegetarbloggen som alltid disker opp de deiligste retter når jeg er på besøk. Dette er hands down den beste suppa jeg har smakt i hele mitt liv. Gresskarsuppe med mais og et hint av røkt paprika, servert med hjemmelagde frokoststykker. NAM! Hvis du lurer på hvordan de fantastiske suppene til suppenazien i Seinfeldt smaker, så kan jeg tenke meg det er noe ala denne. Jeg ville ha mye mer, men dette var såklart bare forretten. Du får aldri bare en rett hos Mari. Oppskriften kommer på Vegetarbloggen.com etter hvert. 

Gratinerte poteter med Violife-ost, quinoa med bønner, butterdeigspai med sopp og kremost, fylt gresskar, ovnsbakte brekkbønner med hvitløk og en kjempegod fløtesaus.


Fikk hæren fløtte meg enda et påskeegg. Jeg er så heldig! 


Også fikk jeg hilse på favorittspanjolen min da.
Du har behandla meg bra, Stavanger. Vi sees igjen til sommern!

3 kommentarer:

  1. For en fantastisk tur, også så masse godt og spise, luksus :D Men så er det jo bare påske en gang i året da :) Nå vil jeg til Stavanger!
    Håper du har hatt en finfin helg :) x

    SvarSlett
  2. Dette hørtes ut som en kjempefin og kjempeGOD tur. Herlighet så mye god mat :O

    SvarSlett
  3. Hærlig, skulle gjerne hatt en slik påske selv! :D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...