mandag 26. januar 2015

Favorittsmoothien: banan- og peanøttshake

Herrigud. Denne. Den ligner litt på snickersshaken min, men gjør seg minst like godt uten sjokoladesmaken. Her er nyeste medlem i "sunne smoothies som smaker dødsdigg"-klubben. Isbitene gjør den luftig og fløyelsmyk i konsistensen, bananene står for utmerket sødme (hvis du velger godt modne, gjerne økologiske bananer) og vaniljepulveret gir et lite tuch av luksus. Selv om den smaker dessert, kan du med god samvittighet et glass hver dag, for den inneholder kun snille ingredienser, proteiner, sunt fett og kalsium, for å nevne noe.

Til et stort glass:
 • 2-3 bananer 
 • 1 ss peanøttsmør
 • 3 dl soya- eller nøttemelk
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 3 isbiter (kan sløyfes)

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie. Bruk evnt mer plantemelk for å få den tynnere. Velg gjerne frosne bananer, så kan du sløyfe isbitene. Med mindre du er av typen som liker smoothiene dine romtempererte. Jeg skal ikke dømme deg for det. Dersom bananene ikke er så søte, kan du ha i litt agavesirup eller annen søtning. Her er det også fritt fram å tilsette hampfrø, kokosolje, linfrøolje eller lignende for enda mer sunt fett.
Ha over i glass og nyt før du går og lager deg en til.

3 kommentarer:

 1. Denne høres himmelsk ut :D Peanøttsmør er bare kjempedigg altså :D
  Er så lei meg for at de var TOM for bananar på butikken i går (trodde ikke det gikk an, snufs!) Neste gang skal jeg kjøpe med meg masse, og nøttemelk er jo så nydelig også :) Mmmm ^ ^ Takk for oppskrift! x

  SvarSlett
  Svar
  1. Peanøttsmør må jeg alltid ha i hus og det gjør seg utrolig godt i denne shaken.
   Du får tømme bananhyllene neste gang de er fylt opp. Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver shaken og hva du synes :)

   Slett
 2. Adele ♥
  Slike shaker som dette er bare så gode!!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...