mandag 11. februar 2013

"The Elvis" vegan style

Har du hørt om favoritt-sandwichen til Elvis Presley? Den bestod av pannestekt brød med peanøttsmør, banan, bacon og honning. Spesiell kombo? Kanskje. Men det er faktisk overraskende godt!
Det salte balanserer det søte og det sprø balanserer det.... eh bløte? Neida, la oss ikke analysere dette noe videre. Bare prøv! Baconet er laget av tofu og honningen er byttet ut med agavesirup. Velger du en grovere brødtype enn loffen til Elvis, så skal du se at dette ikke er i nærheten av den originales kaloriinnhol heller.
Denne sandwichen er tydelig vis en konge verdig.

En kompis spurte forleden; "skulle du ikke ønske at du hadde en magisk ingrediens som fikk alt til å smake som bacon"? Lite visste han at det har jeg faktisk. Den heter Liquid Smoke og det kan du lese om HER.

Til to doble sandwicher
 • 1/2 pakke fast tofu
 • 3 ss soyasaus
 • 1 ts liquid smoke
 • 4 skiver grøvbrød
 • 4 ss peanøttsmør
 • 1 banan
 • 6 skiver tofubacon
 • 2 ts agavesirup

Hell vannet av tofuen, tørk den godt med et rent kjøkkenhåndkle og skjær i så tynne skiver du klarer. Del hver skive i to så du får tynne strimler. Stek strimlene i litt olje til de blir lysebrune. I mellomtiden rører du liquid smoke i soyasausen og heller over når tofuen begynner å bli ferdig. La stå på middels varme til alt har fordampet. La renne av seg på kjøkkenpapir.

Smør ca en spiseskje peanøttsmør på hver av skivene. Vask pannen for "baconrester" og smelt en spiseskje vegansk smør (eller bruk olje). Stek to av brødskivene mens du legger på skivet banan, bacon og heller over agavesirupen. Legg de to siste peanøttsmørskivene oppå og snu rund for å steke på den andre siden.

Skjær skivene i trekanter og munch away! Men når du føler du har fått nok - stopp med en gang! Her er det absolutt ikke rom for "bare en liten bit til" med mindre du elsker å være kvalm. Vel, det stoppet ikke Elvis. Han spiste gjerne ti i slengen.

Denne sandwichen har til og med sin egen wikipediaside om du vil lese mer.

"After a hard day of basic training, you could eat a rattlesnake"
- Elvis Presley - 

7 kommentarer:

 1. Haha, jeg husker faktisk at vi "lærte" om denne sandwichen da vi hadde om Elvis på barneskole. Husker jeg syntes det var helt syykt å bruke bacon OG banan OG peanøttsmør sammen :P Men jeg kan faktisk tenke meg at smaken er ganske god, men at det er veeldig kvalmende også.
  Kult med en vegansk variant :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne sandwichen er jo legendarisk! Husker jeg uffet og uet meg på barneskolen selv, syntes det hørtes kjempekvalmt ut. Men på den tiden var jeg superkresen i matveien, så jeg hadde ikke så mye grunnlag for å uttale meg :P (Det er bare kvalmende når du har spist for mye).

   Slett
 2. AH, det smaker sikkert sinnsykt digg!:) rar kombo, men det funker liksom

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja dette er en av de tingene du bare må prøve for å forstå. Anbefales!

   Slett
 3. Ser godt ut :) Har aldri smakt varianten med kjøtt, men jeg skal ihvertfall lage den veganske varianten ;)

  SvarSlett
 4. Konge! :D
  Har lest grundig gjennom oppskrifta di nå og konkludert med at dette merkelig nok er noe jeg helt sikkert kommer til å like. Hmmm.
  Er det noen hele peanøtter jeg ser inni der også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det tror jeg også, for dette var faktisk kjempegodt! Har egentlig litt lyst på det hele tiden. Jepp, jeg prøvde meg litt fram med hele peanøtter også, men det var ingen umiddelbar suksess :P

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...