fredag 11. mai 2012

Hasselnøttis med kokos og sjokolade

  
Kremet og kjempegod iskrem med smak av hasselnøtt og kokos. Med mørk sjokolade-
strøssel på toppen blir værket komplett. Flaks at den er enkel å lage og ikke krever ismaskin. 

Denne godsaken oppstod en ettermiddag jeg var trøtt og sliten og hadde lyst på noe søtt.
Jeg saumfarte mitt veldig tomme kjøleskap og prøvde å tenke kreativt.
Jeg hadde litt kokoskrem i en skål og en krukke med nøttesmør. Det hele ble til en
søt og god hasselnøttkrem. Dette var før jeg kom på at jeg egentlig ikke liker krem.
Men iskrem, DET liker jeg. Alt som trengtes var en natt i frysern.

5 ss kokoskrem
5 ss hasselnøttsmør
2 ss soya- eller nøttemelk
1 ss agavesirup

La en boks med fullfettskokosmelk få stå i kjøleskap noen timer,
så kremen skiller seg fra resten av væsken. Da blir den enkel å skrape ut med skje fra det øverste i boksen. Nøttesmør kan du kjøpe ferdig eller lage selv. Se her for fremgangsmåte.
Ha alt i en blender og kjør til en jevn krem. Sett i frysern i 6-8 timer eller over natten.
La tine litt før du lager kuler og strør over hakket, mørk sjokolade.


5 kommentarer:

  1. mmmm det så virkelig digg ut :D

    SvarSlett
  2. Mmm mmm mmmmmm!! Det der så helt nydelig ut!! Elsker hasselnøttsmør!
    Ha en fin søndag Adele :)

    SvarSlett
  3. Kreativt! Har ikke prøvd denne varianten av iskrem før, det må jeg gjøre noe med;)

    SvarSlett
  4. Fyttirakkern, det ser fantastisk ut!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...