fredag 30. mars 2012

Hvitløksstekt auberginetårn med fyldig soppkrem

Smakfull munnfull; aubergine, sopp, hvitløk og fløtesaus.

1 aubergine
1 fedd hvitløk
2 sjampinjonger
1/2 gul løk
2 ss vegansk smør
2 + 1 ss hvetemel
1 pakke havre/soyafløte
1 ts agavesirup
1 ts grønnsaksbuljongpulver
Revet muskatnøtt
Olje til steking

På forhånd; kutt løk og sopp i biter samt aubergine i skiver, ca 1/2 cm tykke.
Salte auberginskivene om du vil og la stå i fem min (trekker ut vannet.)

Tørk av auberginen med kjøkkenrull om du har saltet den.
Varm olje i en stekepanne og fres et revet hvitløksfedd.
Stek aubergineskivene til de blir brune og fine. Obs! Aubergine krever en del olje
under steking, men "gir slipp" på mye av oljen når den blir brun.
La auberginen renne av seg på kjøkkenrull. Oljen som blir igjen i pannen
kan du bruke til å steke soppen.

Stek løk og sopp i den allerede varme oljen i pannen.
I en liten kjele; smelt smør og rør inn 2 ss hvetemel. Dette vil bli en tykk grøt.
Spe på med havrefløten og smak deg fram med buljong, muskat og agave, evnt salt.
La sausen putre til den tykner. Blir den ikke tykk nok, kan du tilsette en sstil med mel.
Det skal ligne mer på krem enn på saus. Ha over stekt løk og sopp, rør forsiktig.

Legg en aubergineskive på en tallerken med en god klatt soppkrem.
Legg lagvis. Pynt med sesamfrø og hvitløksgressløk.


3 kommentarer:

  1. Åh, fikk vann i munnen bare av å lese ordene "fyldig soppkrem"...

    SvarSlett
  2. Enig med Hege- det hørtes helt fantastisk ut!!
    Også så fint det ser ut! Du er flink!!

    SvarSlett
  3. Soppkremen ble ganske bra, men tror jeg stekte den litt for godt :P

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...