Bruk gjerne litt tørt brød du har liggende fra før, da holder det formen mye bedre. Helt ferskt, mykt brød kan bli litt soggy. Serveres med valgfri topping som en nydelig dessert eller en skikkelig overdådig frokost. Disse er med kokoskrem og friske bær.
Du trenger:
- 1 dl lake fra kikerter/bønner
- 1 dl mandel- eller soyamelk (ikke usøtet)
- 2-3 ss lønnesirup
- 1/2 ts vaniljepulver
- Lite dryss kanel
- Lite dryss kardemomme
- 5-6 skiver landbrød, gjerne gårsdagens
- Smør til steking
- 1 boks kjøleskapskald kokosmelk (fullfett)
- Jordbær/blåbær/bringebær/bjørnebær/whatever
Ha alt utenom brød og kokosmelk i en bolle og visp sammen til det skummer. Det er viktig at du smaker på blandingen og justerer sødmen. Blandingen trenger ikke være så veldig søt, bare pass på at du kamuflerer lakesmaken. På disse brukte jeg tre ss med lønnesirup, og det ble absolutt søtt nok og ingen bismak. Del brødskivene i to om de er veldig store. Ferskt brød skal bare vendes såvidt i blandingen før steking. Bruker du litt tørt brød, kan du la de ligge noen sekunder ekstra.
Smelt vegansk smør i en panne og stek i flere omganger. De trenger et par minutter på hver side.
Kokoskrem
Bruk en skje og skrap ut kokoskremen som har samlet seg på toppen av boksen og ha over i en bolle. La vannet være igjen. Piskes luftig til alle klumper er ute. Jeg har ikke tilsatt noe søtning her, da toasten er søt nok, men ha gjerne i litt om du ønsker. Vaniljepulver er også nydelig i kremen.
Helledussen så godt! Også er det greit og kunne bruke laken fra kikertene til noe istedenfor og bare skylle det vekk. Disse arme ridderne høres himmelsk ut, går aldri feil med kokoskrem, mmmm!
SvarSlettGod helg :D x