onsdag 14. september 2011

Heltefrokost - Pizzasnurrer og O'boy

Jeg kommer gladelig et par timer for sent på skolen for dette.
Nystekte pizzasnurrer med mais, soya-mozarella, chillisopp og
"tacokjøttdeig" fra Santa Maria.

Tilbehør: et par desiliter O'boy pulver (ja, det er vegansk)
litt soyamelk. Røres om til en mørk gøgge med masse klumper.

Så til oppskriften på disse snurrebabyene da. Gir ca 8 stk, så jeg tredobler.
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete 
1/2 pk tørrgjær
1,5 dl vann
litt olje
1 ts salt

Noen spiseskjeder tomatpuree, litt ketchup og litt barbecuesaus.
 Ønsket fyll. 

Jeg løste gjæren ut i vannet, selv om det sikket ikke er nødvendig 
når man bruker tørrgjer.
Oppi med mel, salt og litt olje før det hele knas til en smidig deig.
Ha i mer mel om nødvendig. Sett til heving i en halv til en hel time.
Et lite tips til knaingen; ha litt olje på hendene istedet for mel, 
så setter det seg ikke fast på hendene. Bare litt. 

Når deigen er ferdig hevet, skal den knas godt 
og så kjevles ut til en stor, firkantet pizza.
På lik linje med pizza skal tomatsausen smøres på over hele, før ønsket fyll.
Jeg brukte "tacokjøttdeig", stekt løk, mais og chillisopp som nevnt innledningsvis.

Når alt er på skal det hele rulles sammen til en pølse fra langsiden.
Hvis det hele ligger oppå et bakepapir, er denne prosessen superenkel.
Pølsen deles inn i ca 8 stykker.

Legges på bakepapir med ost på toppen om ønskelig. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader 
til de ser ferdige ut. Pass på at de blir ordentlig gjennomstekt.
  



4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...