Jeg er fullstendig hekta på denne retten for tiden og lager den flere ganger i uken.
I tillegg til å smake superfantastisk, er den også utrolig lett å lage.
Grønnsakene varieres enkelt etter hva du har liggende og nudlene kan byttes ut med
quinoa eller ris, om du foretrekker det.
Etter en tur på byens asiatiske importbutikk, kom jeg hjem med en håndfull varer
jeg aldri har prøvd meg på før. Deriblant soyasaus med sopp og pak choi - en sexy liten
kålplante som kan dampes, stekes, kokes og wokes eller brukes rå i salater.
kålplante som kan dampes, stekes, kokes og wokes eller brukes rå i salater.
1 pakke fast tofu
2-3 pakker nudler
1 bunt lang pak choi eller 4 små
1/2 løk
4 fedd hvitløk
1 pakke fersk babymais
2 gulrøtter
En neve strimlet hodekål
En neve strimlet hodekål
En håndfull hakkede, rå og usaltede peanøtter
Hell vannet av tofuen, klem resten av fuktigheten ut med et rent kjøkkenhåndkle
og del i store biter. Stek terningene i litt olje til de blir gyllenbrune og litt sprø.
Hell over i en skål. Sett pannen tilbake på varmen og fres grønnsakene i litt olje
til de blir passelig møre, men fortsatt er litt sprø.
Hell vannet av tofuen, klem resten av fuktigheten ut med et rent kjøkkenhåndkle
og del i store biter. Stek terningene i litt olje til de blir gyllenbrune og litt sprø.
Hell over i en skål. Sett pannen tilbake på varmen og fres grønnsakene i litt olje
til de blir passelig møre, men fortsatt er litt sprø.
Spar tid og strøm; mens nuddelvannet koker kan du dampe pak choien. Sett rikelig med vann til koking og ha pak choi i en sil over varmen. Sett på lokk og la stå til den faller litt sammen. Når den ser ferdig ut tar du silen av varmen og koker nudlene. Jeg bruker hvetenudler uten egg og palmeolje fra asiatisk importbutikk. |
Hell pak choi og tofubitene over i pannen igjen og ha i peanøttene. Dynk med soppsoyasaus,
valgfri ferdig woksaus eller lag din egen av ting du har i kjøleskapet;
soyasaus, tomatpure, krydder, sitronsaft, olivenolje, balsamicoeddik, agavesirup osv.
Anrett på tallerken med nudlene og hiv innpå.
Hmmm namnam! Så godt det så ut! :)
SvarSlettSpennende, dette må jeg prøve en dag! Hvilke asiatisk butikk handler du på?
SvarSlettOoo, så kul dampemetode :-) har aldri tenk på å gjøre det sånn før :-)
SvarSletttenkt*
SvarSlettNammi, det der så skikkelig godt ut!! Har ikke smakt pak choi før- det skal jeg kjøpe hvis jeg kommer over det!
SvarSlettSmart måte å dampe grønnsaker :) Tror ikke at jeg har smakt på sånn pak choi før, men er sikkert godt. Btw, jeg var på tur i går og oppdaget et skilt der det sto "Asiatisk matvarer" på! dæven, håper de kommer til å selge en del veganske produkter og spennende grønnsaker :)
SvarSlettIkke så dumt det, nei :) Pak choi er overraskende godt. Det ser ut smom vanlig kinakål, som igrunn er skikkelig kjedelig, så når man da setter tenna i en saftig og sprø liten lekkerbisk med masse smak, så åpner det seg en ny verden. Asiatiske importbutikker er gull verdt! Der er det alltid masse vegansk.
Slettok, leste feil og trodde at du brukte palmeolje,men ser nå at du (heldigvis) kjøper nudler uten det!
SvarSlettDet finnes heldig vis mange gode alternativer til Mr. Lee og YumYum ;) "Ordentlige" nudler smaker utrolig mye bedre også.
Slett